Budinca de mei cu capsuni, lapte de orez cu cocos si smantana de caju
O varianta de cina sau mic dejun rapida, hranitoare si gustoasa!
Portii Timp de preparare
2 5min
Timp de gatire Timp de asteptare
10min 2h
Portii Timp de preparare
2 5min
Timp de gatire Timp de asteptare
10min 2h
Ingrediente
Etape
  1. Se pune meiul la hidratat in apa cu 1 lingurita otet de mere pentru minim 2-3 h. Apoi se scurge si se spala in cateva ape, pana e aproape limpede apa de pe el.
  2. Se pune apa la clocotit, iar cand a inceput sa fiarba se adauga meiul si se fierbe aprox 5-8 min, dupa care se mai lasa la umflat in apa inca cateva minute.
  3. Se scurge apa ramasa, se lasa la racit, iar cand e aproape rece se adauga capsunile, smantana de caju, laptele de orez, banana taiata mai marunt si se presara semintele de chia. Daca doriti sa fie mai dulce, se mai poate adauga extract natural de stevie (cateva picaturi, dupa gust) sau green sugar.
  4. Pofta buna va doresc!! 🙂