Sos tzatziki (varianta de post)
Portii Timp de preparare
12portii 5min
Timp de gatire Timp de asteptare
5min 8h
Portii Timp de preparare
12portii 5min
Timp de gatire Timp de asteptare
5min 8h
Ingrediente
Etape
  1. Am pus la hidratat peste noapte nucile caju, iar apoi le-am stors de apa si le-am adaugat in blender, alaturi de usturoi, zeama de lamaie, sare si apa (apa adaugati putin la inceput, pentru ca obtinerea consistentei sosului e functie de cata apa adaugati) si am mixat f bine cateva minute, pana am obtinut consistenta unei smantani mai groase.
  2. Am curatat castravetii de coaja si i-am razuit pe razuitoarea mare, am adaugat putina sare peste ei si i-am lasat sa stea cam 30 min-1 h, iar apoi i-am scurs de zeama lasata.
  3. Am amestecat apoi sosul de caju cu castravetii si cu mararul, tocat marunt. Se mai poate adauga sare sau zeama de lamaie, astfel incat sa obtineti gustul dorit.
  4. Va doresc pofta buna! 🙂