Cheesecake cu fructe de padure, iaurt de cocos si sos de curmale
Portii Timp de preparare
10 10min
Timp de gatire
45min
Portii Timp de preparare
10 10min
Timp de gatire
45min
Ingrediente
Etape
  1. Fructele de padure se scot de la congelator cu aprox 2 h inainte si se scurg foarte foarte bine de zeama (le-am stors si cu mana). Eu am folosit un mix de visine cu afine salbatice (de padure).
  2. Incingem cuptorul la 180-200 grade Celsius.
  3. Avem nevoie de o tava rotunda cu diametrul de 24-26 cm si cu peretele detasabil (sau o forma rotunda de silicon). Aceasta se unge cu foarte putin ulei de cocos sau se tapeteaza cu hartie de copt, insa trebuie sa fie de calitate f buna, neaderenta, altfel se va lipi de tarta.
  4. Punem fructele de padure intr-un singur strat, astfel incat sa acoperim fundul tavii, insa nu punem mai mult de un strat.
  5. Intr-un robot cu lama in forma de S adaugam tofu silken, laptele de migdale (merge si cu lapte de ovaz), esenta de lamaie, indulcitorul de stevie, praful de sare si le mixam bine pana obtinem o consistenta cremoasa, precum o budinca.
  6. Adaugam apoi, pe rand, faina fara gluten (am folosit de la firma Doves farm) si cea de tapioca si uleiul de cocos topit.
  7. Aluatul obtinut se toarna peste fructele de padure din tava, presaram stafidele peste si punem la cuptor pentru aproximativ 45-50 min. Se testeaza cu o scobitoare pana iese uscata (nu coaceti foarte tare, decat pana iese scobitoarea uscata, astfel va iesi mai cremos).
  8. Se lasa la racit tarta, iar cand e rece se scoate din forma si se serveste dupa bunul plac, cu iaurt de cocos, inghetata de fructe facuta in casa sau doar cu putina miere. Eu am pus deasupra iaurt natur cocos de la LIDL (cam 50g/portie) si puțin sos de curmale.
  9. Va doresc pofta buna si sper sa fie pe placul vostru aceasta reteta delicioasa!