Bomboane raw-vegane
Portii Timp de preparare
35buc 5min
Timp de gatire
15min
Portii Timp de preparare
35buc 5min
Timp de gatire
15min
Ingrediente
Etape
  1. Aveti nevoie de un robot de o putere mai mare (minim 1000-1200 W) pentru a putea procesa amestecul. Daca nu aveti un robot de puterea aceasta, hidratati merisoarele pentru 3-4 ore. Alegeti merisoare deshidratate, cu suc de fructe eventual, dar nu confiate cu zahar (gasiti variante sanatoase, trebe doar sa le cautati putin).
  2. Eu am folosit migdale decojite, pe care le-am pus in robotul cu lama S si le-am mixat pana am obtinut o faina destul de fina (puteti folosi direct faina de migdale daca doriti)
  3. Ulterior am adaugat merisoarele (eu nu le-am hidratat), dar am mixat bine bine, pana am obtinut o compozitie lipicioasa, care sa se lege, sa putem forma bilute.
  4. Am topit ciocolata pe bain- marie, lasand putin mai groasa compozitia, iar ulterior am dat fiecare biluta prin ciocolata si am presarat nuca de cocos razuita deasupra….si am dat la rece pentru cateva ore, pana s-a intarit ciocolata.
  5. Si gata, bomboanele sunt gata pentru servire 🙂 sunt excelente la gust, dar au si multi nutrienti valorosi, precum grasimile sanatoase si proteinele din migdale, multe vitamine si minerale si nu in ultimul rand antioxidantii din ciocolata neagra.
  6. Va doresc pofta buna si zile cu soare si cu multa energie 🙂
Notitele retetei
  1. Aceste bombonele se pot si congela, sa nu le mancati pe toate o data 🙂
  2. Pentru copilasii mai mici, daca nu doriti sa le dati cacao, le puteti face o ciocolata baby-friendly cu ulei de cocos, putin carob si eventual niste miere sau curmale.