Ciorba de ciuperci cu legume si smantana de caju
O varianta foarte nutritiva, de post, a traditionalei ciorbe de burta 🙂
Portii Timp de preparare
10 1 h
Timp de gatire
30min
Portii Timp de preparare
10 1 h
Timp de gatire
30min
Ingrediente
Etape
  1. Se curata ciupercile, se taie fasii de lungime medie si se oparesc, pana cand sunt fierte aproape de tot.
  2. Eu am folosit hribi gata opariti si congelati. In acest caz punem apa, iar peste ea adaugam ciupercile, jumatate din cantitatea de usturoi (zdrobit in presa de usturoi), delikatul de casa, insa se poate folosi la fel de bine si un amestec de legume uscate), laptele de migdale, gogosarii tocati marunt.
  3. Intr-o oala mica punem la fiert morcovii, patrunjelul radacina (taiate rondele) si restul din cantitatea de usturoi cu apa cat sa le acopere (mai completam daca scade apa). Cand sunt fierte se lasa la racit, iar apoi se dau prin blender ca sa obtinem o pasta. Aceasta pasta obtinuta o adaugam in oala cu ciorba si amestecam compozitia bine.
  4. Adaugam cidrul de mere (daca doriti sa fie mai acrisoara ciorba mai puteti adauga putin cidru de mere), apoi smantana de caju si cand am oprit focul se adauga si leusteanul proaspat tocat marunt.
  5. Pofta buna si zile cu soare in suflet si sanatate va doresc!