Pancakes cu afine, nuci si miere
Categorie
Breakfast
,
Snack/desert
Specific
American
Keyword
afine
,
dairy-free
,
de post
,
desert vegan
,
egg-free
,
fructe de padure
,
fulgi ovaz
,
gluten-free
,
lamaie
,
nuci
,
scortisoara
,
soy-free
,
sugar-free
,
tapioca
Portii
Timp de preparare
10
bucati
5
min
Timp de gatire
Timp de asteptare
15
min
5
min
Portii
Timp de preparare
10
bucati
5
min
Timp de gatire
Timp de asteptare
15
min
5
min
Ingrediente
80
g
fulgi ovaz Fortin sau Crownfield
(sunt mai fini)
1
buc
banana mare
(foarte bine coapta, cu puncte negre pe coaja)
50
g
migdale decojite
(sau faina de migdale)
1 1/2
linguri
pudra de tapioca
(merge si amidon de porumb daca nu aveti tapioca)
1/2
lingurita
praf de copt cu sofran
1
lingurita rasa
bicarbonat de sodiu
1/8
lingurita
sare de Himalaya
1/2
lingurita
scortisoara Ceylon
15
ml
extract vanilie
1
lingura
zeama lamaie
(1/2 lamaie proaspat stoarsa)
180
ml
lapte vegetal
(eu am folosit lapte de cocos – recomand Biona, e foarte curat) (se poate inlocui cu lapte de migdale, de ovaz sau de soia)
50
g
afine salbatice
20
g
nuci romanesti
1-2
lingurite
miere
(sau sirop de agave, de artar, etc)
Etape
Am pus in robotul cu lama S fulgii de ovaz si migdalele decojite si am mixat pana am obtinut o pudra fina.
Am adaugat apoi toate celelalte ingrediente si am mixat din nou timp de 1 min, sa iasa o pasta fina.
Am lasat sa stea in repaus 5 min.
Am mixat din nou sa devina spumos amestecul (1 min).
Am incins o tigaie de fonta pe care am uns-o cu un strat subtire (dar subtire!) de ulei si apoi am pus clatitele..le-am lasat cate 1-2 min pe o parte.
Apoi le-am decorat cu afine, nuci si sirop de artar.
Va doresc pofta bunaaa! 🙂