Supa crema de dovleac placintar
Portii Timp de preparare
6-8portii 10min
Timp de gatire
90min
Portii Timp de preparare
6-8portii 10min
Timp de gatire
90min
Ingrediente
  • 1buc dovleac placintar
  • 2buc ceapa(medii sau mari)
  • 2-3catei usturoi
  • 1/2lingurita turmeric(pudra)
  • 1/4lingurita piper Cayenne(daca nu doriti sa fie putin picant, adaugati mai putin, sau puteti inlocui cu boia de ardei dulce)
  • 1/2lingurita chimen
  • 2-3linguri unt arahide(sau de migdale, de caju – dar cel de arahide e cel mai potrivit dupa gustul meu)
  • 1.2L apa(sau supa de pe legume)
  • 20-30g mix seminte(in, floarea soarelui, dovleac, susan – crude, neprajite)
Etape
  1. Spalam dovleacum, iar apoi il stergem cu un servetel, dupa care il taiem in 2 si indepartam semintele. Ulterior, eu l-am taiat in 4 bucati si l-am pus intr-o tava la cuptor, la aprox 220 grade Celsius, pentru 45-60 min, pana a putut fi patruns usor cu furculita.
  2. Intr-o oala am pus ceapa tocata (bucati mai marisoare), cateii de usturoi si aprox 200 ml apa, cat sa acopere si am lasat la innabusit cam 10 min. Apoi am adaugat peste acestea dovleacul copt (se curata de coaja dupa ce e gata copt), turmericul, piperul Cayenne, chimenul si untul de arahide si am acoperit cu apa (aprox 1L, insa apa se adauga in functie de consistenta pe care doriti sa o obtineti). Am lasat la innabusit inca 10 min, iar apoi am mixat cu un blender pentru a obtine supa crema.
  3. Am presarat desupra un mix de seminte si gata, supa e buna de servit.
  4. Va doresc pofta buna si zile cu multa energie 🙂
Notitele retetei

Daca dovleacul nu e foarte dulce, puteti adauga dupa ce supa s-a racit aproape de tot 1 lingurita de miere sau cateva picaturi de stevie.