Supa de linte cu legume si smantana de caju
Nutritiva, gustoasa, potrivita pentru toata familia 🙂
Portii Timp de preparare
6 15min
Timp de gatire Timp de asteptare
25min 8h
Portii Timp de preparare
6 15min
Timp de gatire Timp de asteptare
25min 8h
Ingrediente
Etape
  1. Lintea se poate alege in functie de preferinte: linte rosie, verde sau neagra (aceasta e mai bogata in antioxidanti si fierbe mai incet putin). Eu am folosit linte rosie acum, pe care am lasat-o la hidratat peste noapte in apa filtrata (aprox. 8-10 h). Apoi se arunca apa in care a stat la hidratat si se spala bine, in vreo 3-4 ape.
  2. Adaugam apa filtrata in oala, impreuna cu morcovii, telina, foile de dafin si ceapa. Lasam sa se innabuseasca pana cand sunt aproape fierte. Adaugam acum si ardeiul tocat fidea.
  3. Adaugam lintea hidratata si spalata, pudra de boia si lasam sa clocoteasca putin, pana ce lintea e fiarta (cam 5-8 min). Adaugam bulionul, smantana de caju si la final patrunjelul tocat marunt si sarea neagra.
  4. Pofta buna si zile cu soare va doresc 🙂