Tagliatelle cu verdeturi si sos de legume cu smantana de caju
Portii Timp de preparare
6portii 5min
Timp de gatire
30min
Portii Timp de preparare
6portii 5min
Timp de gatire
30min
Ingrediente
Etape
  1. Am fiert „al dente” pastele, iar apoi le-am lasat 5 min sa mai stea in apa in care au fiert, dupa care le-am scurs de apa si am inceput sa prepar sosul intr-o alta oala.
  2. Pentru sos, am pus mazarea verde congelata, delikatul de casa, usturoiul zdrobit cu presa si ardeiul capia tocat marunt intr-o oala, iar peste acestea am adaugat apa cat sa le acopere, sa fiarba mazarea (aprox 15-20 min). Daca scade apa, mai adaugati, dar strict cat sa acopere legumele.
  3. Cand a fost gata mazarea, am adaugat rosiile cherry si am mai lasat 3 min sa se inabuse si acestea (pielea o puteti scoate ulterior daca doriti), iar apoi am adaugat smantana de caju si am mai lasat 2 min pe foc.
  4. Atentie! Trebuie sa amestecati continuu,pentru a nu se lipi de oala 🙂
  5. Daca doriti mai dulce, puteti sa mai adaugati putina smantana de caju, mai acru adaugati rosii sau bulion.
  6. La sfarsit, am adaugat sosul peste paste si am pus o mana de patrunjel verde tocat marunt.
  7. Va doresc pofta buna si zile cu muuuulta energie 🙂
Notitele retetei
  1. Nucile caju eu le hidratez de obicei pt aproximativ 8h inainte de a le folosi..dar daca cumva uitati, puneti-le totusi pt 30 min macar in apa calduta (max 40 grade).