Vegan bites cu ciocolata neagra, curmale si cocos
Portii Timp de preparare
8portii 5min
Timp de gatire Timp de asteptare
15min 6h
Portii Timp de preparare
8portii 5min
Timp de gatire Timp de asteptare
15min 6h
Ingrediente
Etape
  1. Curmalele le punem la hidratat pentru minim 6 h sau 2-3 h in apa usor calduta daca am uitat sa le punem peste noapte, iar cand s-au hidratat le vom stoarce de apa in care au fost hidratate.
  2. Avem nevoie de o tava cu dimensiunea de aproximativ 15×12 cm. O tapetam cu putina hartie de copt sau un strop de ulei de cocos.
  3. Ciocolata neagra o topim la bain marie, iar apoi o turnam in tava pregatita anterior.
  4. Presaram semintele de canepa peste ciocolata topita si punem tava in frigider pana pregatim curmalele.
  5. Intr-un bol amestecam cu mana curmalele hidratate cu fulgii de cocos, nucile, pudra de turmeric pana ce obtinem un amestec omogen. Se poate folosi si robotul cu lama S pentru aceasta etapa, e la alegerea fiecaruia.
  6. Adaugam pasta de curmale in tava peste ciocolata cu seminte de canepa, iar deasupra mai presaram niste fulgi de cocos pentru decor.
  7. Va doresc pofta buna si zile cu soare <3 🙂
Notitele retetei

Acest desert poate fi adaptat si pentru bebelusi, prin simplul fapt ca se prepara ciocolata acasa, cu unt de cocos si carob (ca inlocuitor al pudrei de cacao), iar ca indulcitor putem folosi stevia sau mierea, sau se poate scoate ciocolata de tot si se formeaza doar niste bombite simple, cu compozitia de mai sus.