1 3/4canafaina integrala spelta(pentru varianta gluten-free, puteti folosi faina interala de ovaz sau un amestec din faina de ovaz, hrisca, mei, tapioca, cocos)
1 1/2canaafine de padure, salbatice(daca sunt congelate, se lasa la decongelat si se scurge zeama de pe ele)
Etape
Se bat ouale si se amesteca cu uleiul, mierea de albine, piureul de banane si laptele de migdale.
Se adauga apoi bicarbonatul, sarea, vanilia, nucile si treptat, faina, amestecand cu un tel, sau la robotul cu lama S. Dupa ce am omogenizat amestecul adaugam afinele si amestecam cu o spatula, pentru a fi distribuite omogen in aluat.
Incingem cuptorul la 165 grade, iar apoi pregatim o tava de chec, pe care o tapetam cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut. Deasupra eu am presarat fulgi de migdale, insa puteti decora cu ce doriti.
Punem tava la cuptor la 165-170 grade, pentru aproximativ 55-60 min, insa se mai testeaza pe parcurs cu o scobitoare.
Va doresc zile cu soare, multa energie si voie buna 🙂