30gsmantana de caju(e optionala, se face din caju+apa). Budinca iese mai cremoasa daca se adauga si aceasta.
Etape
Se pune laptele de migdale la incalzit si cand e fierbinte, inainte de a da in clocot se adauga in ploaie grisul. Se amesteca continuu si se fierbe 8 min aproximativ. Daca e prea tare se mai adauga putin lapte.
Se lasa putin la racit budinca, iar cand e doar usor calduta se adauga smantana de caju, nuca de cocos, zmeura si extractul de stevie.
Se poate asorta cu orice alte fructe va plac, insa aveti grija sa nu le adaugati decat atunci cand budinca e aroape rece, pentru a nu altera vitaminele hidrosolubile.
Smantana de caju se face din caju (de preferat hidratat in prealabil peste noapte sau macar 3-4 ore) si apa la un blender de mare putere (minim 1000 W)
Budinca poate fi servita ca cina sau mic dejun, dupa cum preferati, fiind potrivita si pentru copiii de peste 1 an.