Clatite cu marar si sos de caju
Portii Timp de preparare
20buc 10min
Timp de gatire Timp de asteptare
30min 8h
Portii Timp de preparare
20buc 10min
Timp de gatire Timp de asteptare
30min 8h
Ingrediente
Clatite
Sosul de caju
Etape
Clatite
  1. Se pun la hidratat nucile de caju peste noapte sau pentru macar 4h. Se poate face sosul si cu caju nehidratat, la un blender de putere mai mare, insa e mai recomandat sa le hidratam inainte pentru o mai buna digerabilitate.
  2. Se adauga faina de naut intr-un bol, adaugam sarea peste ea si omogenizam, iar apoi amestecand cu un tel, adaugam treptat apa pana obtinem o consistenta usor mai groasa. Daca aluatul e prea vascos, mai adaugam apa, iar daca e prea fluid mai adaugam putina faina. Cand am obtinut consistenta dorita, amestecam si mararul proaspat tocat marunt si omogenizam cu restul amestecului.
  3. Intr-o tigaie incinsa, preferabil de fonta sau inox, punem cu pensula putin ulei si apoi punem aluat, formand clatite. Dupa ce s-au copt, le acoperim cu un capac pentru a ramane elastice.
Sosul de caju
  1. Intr-un blender de putere mai mare (minim 1000-1200 W), adaugam ingredientele necesare sosului si le mixam pana obtinem un sos de consistenta unei smantani (apa nu o adaugam toata o data, ci treptat pana obtinem consistenta dorita)
  2. Punem pe fiecare clatita cate 1-2 linguri de sos si sunt gata sa fie servite. Se poate pune de asemenea si o crema de branza (vegetala sau nu), sau orice va place.
  3. Va doresc pofta buna!