Conopida gratinata (fara coacere)
Portii Timp de preparare
6portii 10min
Timp de gatire Timp de asteptare
30-35min 8h
Portii Timp de preparare
6portii 10min
Timp de gatire Timp de asteptare
30-35min 8h
Ingrediente
Etape
  1. Am desfacut conopida in buchetele mici si am spalat-o bine.
  2. Am pus intr-o tigaie mai inalta 1 lingura ulei masline, ceapa tocata marunt, cateii de usturoi zdrobiti, delikatul de casa, si am adaugat putina apa, cat sa acopere ingredientele, iar apoi am acoperit cu un capac si am lasat la inabusit pentru aproximativ 10 min. Ulterior am adaugat buchetelele de conopida, condimentele (sarea am lasat-o pentru final) si am mai adaugat putina apa, aproape cat sa acopere conopida si am lasat din nou la inabusit pentru inca 15 min, cu capacul pus.
  3. Intre timp, am pregatit pesmetul cu usturoi, astfel: am adaugat intr-o tigaie 1/2 lingura ulei masline, pesmetul si usturoiul pudra si am amestecat de cateva ori, pentru a se imprima in pesmet gustul de usturoi.
  4. Cand conopida s-a fiert, am adaugat spanacul baby si smantana de caju (pe care am facut-o din nucile de caju hidratate anterior, cu putin apa, cat sa le acopere si am blenduit f bine pt 5minute la blender (1000-1200 W), apoi am mai lasat 5-10 min sa se patrunda spanacul si sa scada putin sosul.
  5. Am presarat peste conopida pesmetul cu usturoi si apoi daca doriti mai puteti lasa 1-2 minute.
  6. Va doresc pofta buna si zile cu soare si multa energie 🙂