Icre…varianta de post 🙂
Portii Timp de preparare
350g 5min
Timp de gatire Timp de asteptare
15min 8h
Portii Timp de preparare
350g 5min
Timp de gatire Timp de asteptare
15min 8h
Ingrediente
Etape
  1. Aveti nevoie de un robot de putere minim 1000-1200 W pentru a obtine o pasta cat mai fina, apropiata de consistenta icrelor. Se hidrateaza migdalele pentru minim 8 h, iar ulterior se arunca apa in care au fost hidratate.
  2. Puneti in robotul cu lama S migdalele hidratate, scurse de apa, ceapa si mixam bine bine pana obtinem o crema fina. Cand e aproape gata (adica textura e aproape suficient de fina), adaugam si zeama de lamaie, fulgii de drojdie inactiva, uleiul si sarea si mai mixam pana ajunge la gradul de finete dorit.
  3. Si gata, „icrele” noastre sunt gata sa fie servite 🙂
  4. Va doresc pofta buna si zile cu soare si cu muuulta energie 🙂
Notitele retetei

Am adaugat doar spre final zeama de lamaie si fulgii de drojdie, pentru a degrada cat se poate de putin vitaminele hidrosolubile prezente in acestea (vitamina C din lamaie si complexul de vitamine B din fulgii de drojdie), iar sarea o adaugam intotdeauna la final pentru a nu intra in aliment (astfel punem mult mai putina sare, decat daca am adauga-o la inceput) 😉