Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 1h 10min |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 1 pachet foi integrale pt lasagna (250 g) (de post)
- 400 ml lapte cocos (recomand Biona sau Rapunzel ca firme)
- 350 g ciuperci salbatice decongelate (ghebe, hribi, galbiori, etc) (sau 1 kg ciuperci Champignon fierte si scurse de apa)
- 500 g spanac fiert si decongelat
- 2 buc mari ceapa
- 2 catei mari usturoi
- 1 buc ardei rosu gras
- 350-400 ml suc rosii (bulion
- 1 borcan (400 g) sos rosii cu legume (Biona - cu busuioc, sau alt sos de rosii cu legume)
- 150 g tofu simplu
- 1/2 lingurita sare Himalaya
- 1 vf cutit piper
- 1/2 lingurita busuioc uscat
Ingrediente
|
|
Etape
- Pregatim o tava de yena de o dimensiune aproximativa de 25x15 cm.
- Intr-o oala punem la inabusit ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit cu presa cu putina apa (5 min), iar apoi adaugam peste ele adreiul tocat marunt, spanacul (eu am folosit spanac decongelat), ciupercile salbatice, laptele de cocos si bulionul si lasam la inabusit inca 25-30 min. Cand e aproape gata sosul, adaugam tofu (care l-am maruntit la robotul de bucatarie pana a avut consistenta branzei framantate). Adaugam pe urma si condimentele (sarea, piperul, busuiocul) si luam de pe foc sosul.
- In vasul de yena pregatit anterior asezam un rand de foi de lasagna pe fundul tavii, apoi punem un strat generos din sos (aprox 2cm), apoi iar un strat de foi, un strat de sos si tot asa pana terminam foile si sosul (deasupra trebuie sa ramana un strat de foi, peste care adaugam sosul de rosii cu busuioc).
- Apoi punem tava cu lasagna la cuptor la aprox 180-200 grade Celsius pentru 30-40 min.
- Se poate servi dupa plac cu smantana de caju, iaurt vegetal sau chiar si asa simpla. E delicioasa!
- Va doresc pofta buna si zile cu soare si cu multa energie 🙂
Notitele retetei
Foi lasagna integrale gasiti in general la magazinele naturiste, de la diferite firme (eu am folosit de la firma Rapunzel)