Salata de cruditati cu quinoa si naut
Portii Timp de preparare
6 20min
Timp de gatire Timp de asteptare
10min 8h
Portii Timp de preparare
6 20min
Timp de gatire Timp de asteptare
10min 8h
Ingrediente
Salata
Dressing
Etape
Salata
  1. Quinoa se pune la hidratat peste noapte sau pt minim 8 h, impreuna cu zeama stoarsa de la 1 lamaie (se elimina astfel mult mai bine saponinele din ea si dispare gustul amar). A doua zi dimineata se scurge de apa, se spala bine in 4-5 ape, si se pune la fiert pastrand proportia 1:2 quinoa-apa. Se fierbe pt 8-10 min max si se lasa sa absoarba apa in care a fiert.
  2. Eu nautul l-am avut gata fiert din conserva, insa daca doriti sa il preparati, se pune si acesta la hidratat peste noapte si se fierbe a doua zi, pt 10-15 min.
  3. Am tocat marunt cruditatile, am adaugat quinoa fiarta, nautul fiert, germenii de broccoli. Se poate servi cu 1-2 felii paine integrala sau de secara sau paine fara gluten (insa atentie la ingrediente!)
Dressing
  1. Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie proaspat stoarsa, cidrul de mere, sarea neagra si usturoiul dat prin presa de usturoi. Se amesteca cu un tel mic pentru a omogeniza bine amestecul, iar apoi se presara peste salata si se amesteca toata compozitia.
  2. Va doresc pofta buna si zile cu soare si sanatate 🙂