Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home1/vegnutri/public_html/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 376
Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home1/vegnutri/public_html/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 376
Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home1/vegnutri/public_html/wp-content/plugins/wp-ultimate-recipe/helpers/models/recipe.php on line 208
Portii |
|
Ingrediente
- 250 g mazare uscata
- 1 buc pastarnac
- 2 linguri delikat de casa (contine morcov, telina, patrunjel, pastarnac, ardei, ceapa, frunze de leustean, telina, patrunjel, sare)
- 2 buc ceapa mare
- 250 ml bulion (eu am folosit bulion de casa)
- 2 buc frunze dafin
- 200 ml lapte soia
- 1/2 lingurita sare de Himalaya (optional)
- 1 ardei capia mic
- 1 lingura seminte chia
- 20 g rucola
Ingrediente
|
|
Etape
- Am pus intr-o oala mazarea hidratata anterior (vezi notitele retetei), impreuna cu frunzele de dafin, ceapa tocata marunt, delikatul de casa, pastarnacul si ardeiul capia tocate marunt si am acoperit cu apa (cat sa poata sa fiarba) si am lasat la fiert pentru 20 min aproximativ (pana e fiarta mazarea).
- Atentie!! Trebuie sa amestecati destul de des dupa ce incepe sa fiarba pentru ca se lipeste altfel.
- Cand e fiarta mazarea se adauga laptele de soia si bulionul si se mai lasa 3 min sa fiarba, dar amestecand continuu. La sfarsit daca doriti, mai potriviti gustul cu putina sare.
- Apoi am lasat sa se raceasca aproape de tot si am inceput sa mixez cu blenderul vertical pana am obtinut un piure. Daca e mai fluid, dupa racire se va ingrosa.
- Ulterior eu am presarat 1 lingura seminte chia si am servit piure-ul alaturi de 20 g rucola (puteti alege si alte verdeturi daca doriti).
- Va doresc pofta buna si zile cu multa energie si sanatate 🙂
Notitele retetei
- Mazarea galbena (uscata) o gasiti foarte usor, in majoritatea supermarket-urilor sau magazinelor naturiste.
- Aceasta se hidrateaza inainte de a fi gatita (se pune in apa pentru aprox 8-12 h, de obicei se lasa peste noapte). Apa in care a fost hidratata se arunca apoi.
- Lapte de soia eu recomand de la firma The Bridge (e ecologic si nu are adaugate tot felul de substante). Se gaseste in magazinele naturiste sau online, pe diverse site-uri.