Salata de vinete cu maioneza de avocado
Portii Timp de preparare
8-10portii 5min
Timp de gatire Timp de asteptare
10min 8h
Portii Timp de preparare
8-10portii 5min
Timp de gatire Timp de asteptare
10min 8h
Ingrediente
  • 2vinete mari(eu am folosit vinete coapte si congelate, pe care le-am lasat peste noapte la decongelat)
  • 2avocado medii(foarte bine copti)
  • 1lamaie mare(zeama stoarsa de la 1 lamaie)
  • 1/2 lingurita sare neagra de Himalaya(se poate folosi si alta sare, dupa preferinta)
  • 6-7catei usturoi(se pot pune si mai multi, daca va place cu mai mult usturoi)
  • 2-3linguri ulei masline extravirgin
Etape
  1. Eu am folosit vinete congelate, pe care le-am lasat peste noapte la decongelat, iar apoi le-am scurs de zeama lasata.
  2. In robotul cu lama S am adaugat avocado curatat, zeama de lamaie stoarsa, usturoiul, sarea si uleiul de masline si am mixat bine pana am obtinut o crema fina, de consistenta unei maioneze.
  3. Am adaugat peste aceasta maioneza vinetele scurse de apa si am mai mixat de cateva ori, pana am obtinut un amestec fin, spumos. Se poate potrivi la gust, daca doriti mai sarat mai adaugati sare, sau putin ulei de masline sau usturoi.
  4. Ca si sugestie de servire, merge minunat cu o felie de paine integrala, sau cu rondele de orez si muuulte cruditati langa. Aveti grija totusi la cantitatea consumata, nu depasiti 70-80 g/zi 🙂
  5. Va doresc pofta buna si zile cu soare si energie 🙂