Timp de preparare | 15 min |
Timp de gatire | 20 min |
Portii |
bucati
|
Ingrediente
- 240 g naut fiert si scurs de apa (1 conserva scursa de apa)
- 200 g mazare verde, decongelata (nefiarta)
- 10 frunze menta proaspata (putem pune 1 lingurita sos de menta, daca avem)
- 1/2 lingurita Kala Namak (sare neagra de Himalaya) (sau alta sare)
- 2-3 felii paine integrala (medii) (sau pesmet din faina integrala, 100-120 g)
- 2 cepe mari
- 4 catei usturoi
- 75 g seminte floarea soarelui (crude)
- 1/4 lingurita piper
Ingrediente
|
|
Etape
- In robotul cu lama in forma de S, adaugam toate ingredientele, mai putin painea..sau pesmetul si mixam de cateva ori pentru a omogeniza amestecul. Apoi adaugam pesmetul sau painea si omogenizam din nou, pana obtinem o pasta, cam de consistenta unor chiftele, daca e prea umeda, mai adaugam putin pesmet sau paine.
- Formam 6-8 chiftele, de marimea unei chifle aproximativ si le stropim cu cateva picaturi de ulei de masline, iar apoi le punem pe o tigaie de fonta sau de inox, si le lasam 2-3 minute sa se rumeneasca putin, urmand sa le intoarcem apoi. Ulterior, le-am asezat pe un servetel, pentru a absorbi uleiul, insa fiind foarte putin, nu prea a avut ce sa absoarba servetelul. Cel mai sanatos ar fi sa se faca la cuptor, insa eu am fost in criza de timp atunci.
- Apoi formam burgerul astfel: taiem chifla in doua, punem un sos (eu primul l-am pus sosul tzatziki vegan (reteta e pe site), apoi rucola, chifteaua, apoi un sos de rosii cu busuioc (acesta l-am cumparat), apoi rosii taiate felii, castraveti, ridichi, ceapa rosie si inainte de inchide burgerul am mai pus putin sos tzatziki. A iesit bestial la gust, va spun sincer.
- Acest burger e o varianta sanatoasa a traditionalului hamburger (nesanatos din pacate), are o cantitate destul de crescuta de proteine (din naut si mazare) si de asemenea de vitamine si minerale.
- Sper sa va placa aceasta varianta de burger, astept feedback dupa ce il incercati. Va doresc sa aveti parte de zile cu soare si cu multa energie 🙂