Veggie green burger

20191010_152651-1.jpg
Printează rețeta
Veggie green burger
Veggie green burger
Timp de preparare 15 min
Timp de gatire 20 min
Portii
bucati
Ingrediente
Timp de preparare 15 min
Timp de gatire 20 min
Portii
bucati
Ingrediente
Veggie green burger
Etape
  1. In robotul cu lama in forma de S, adaugam toate ingredientele, mai putin painea..sau pesmetul si mixam de cateva ori pentru a omogeniza amestecul. Apoi adaugam pesmetul sau painea si omogenizam din nou, pana obtinem o pasta, cam de consistenta unor chiftele, daca e prea umeda, mai adaugam putin pesmet sau paine.
  2. Formam 6-8 chiftele, de marimea unei chifle aproximativ si le stropim cu cateva picaturi de ulei de masline, iar apoi le punem pe o tigaie de fonta sau de inox, si le lasam 2-3 minute sa se rumeneasca putin, urmand sa le intoarcem apoi. Ulterior, le-am asezat pe un servetel, pentru a absorbi uleiul, insa fiind foarte putin, nu prea a avut ce sa absoarba servetelul. Cel mai sanatos ar fi sa se faca la cuptor, insa eu am fost in criza de timp atunci.
  3. Apoi formam burgerul astfel: taiem chifla in doua, punem un sos (eu primul l-am pus sosul tzatziki vegan (reteta e pe site), apoi rucola, chifteaua, apoi un sos de rosii cu busuioc (acesta l-am cumparat), apoi rosii taiate felii, castraveti, ridichi, ceapa rosie si inainte de inchide burgerul am mai pus putin sos tzatziki. A iesit bestial la gust, va spun sincer.
  4. Acest burger e o varianta sanatoasa a traditionalului hamburger (nesanatos din pacate), are o cantitate destul de crescuta de proteine (din naut si mazare) si de asemenea de vitamine si minerale.
  5. Sper sa va placa aceasta varianta de burger, astept feedback dupa ce il incercati. Va doresc sa aveti parte de zile cu soare si cu multa energie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *