Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 10 min |
Timp de asteptare | 2 h |
Portii |
|
Ingrediente
- 50 g mei decorticat (ecologic, daca e posibil)
- 150 g capsuni (proaspete sau congelate)
- 150-200 ml lapte orez cu cocos (recomand firma The Bridge)
- 40 g smantana de caju (caju hidratat+apa, se blenduiesc ff bine pana se obtine o pasta mai groasa)
- 1 banana coapta foarte bine (cu puncte negre)
- 1 lingurita seminte chia (pentru decor)
Ingrediente
|
|
Etape
- Se pune meiul la hidratat in apa cu 1 lingurita otet de mere pentru minim 2-3 h. Apoi se scurge si se spala in cateva ape, pana e aproape limpede apa de pe el.
- Se pune apa la clocotit, iar cand a inceput sa fiarba se adauga meiul si se fierbe aprox 5-8 min, dupa care se mai lasa la umflat in apa inca cateva minute.
- Se scurge apa ramasa, se lasa la racit, iar cand e aproape rece se adauga capsunile, smantana de caju, laptele de orez, banana taiata mai marunt si se presara semintele de chia. Daca doriti sa fie mai dulce, se mai poate adauga extract natural de stevie (cateva picaturi, dupa gust) sau green sugar.
- Pofta buna va doresc!! 🙂