Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 15 min |
Timp de asteptare | 5 min |
Portii |
bucati
|
Ingrediente
- 80 g fulgi ovaz Fortin sau Crownfield (sunt mai fini)
- 1 buc banana mare (foarte bine coapta, cu puncte negre pe coaja)
- 50 g migdale decojite (sau faina de migdale)
- 1 1/2 linguri pudra de tapioca (merge si amidon de porumb daca nu aveti tapioca)
- 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- 1/8 lingurita sare de Himalaya
- 1/2 lingurita scortisoara Ceylon
- 15 ml extract vanilie
- 1 lingura zeama lamaie (1/2 lamaie proaspat stoarsa)
- 180 ml lapte vegetal (eu am folosit lapte de cocos - recomand Biona, e foarte curat) (se poate inlocui cu lapte de migdale, de ovaz sau de soia)
- 50 g afine salbatice
- 20 g nuci romanesti
- 1-2 lingurite miere (sau sirop de agave, de artar, etc)
Ingrediente
|
|
Etape
- Am pus in robotul cu lama S fulgii de ovaz si migdalele decojite si am mixat pana am obtinut o pudra fina.
- Am adaugat apoi toate celelalte ingrediente si am mixat din nou timp de 1 min, sa iasa o pasta fina.
- Am lasat sa stea in repaus 5 min.
- Am mixat din nou sa devina spumos amestecul (1 min).
- Am incins o tigaie de fonta pe care am uns-o cu un strat subtire (dar subtire!) de ulei si apoi am pus clatitele..le-am lasat cate 1-2 min pe o parte.
- Apoi le-am decorat cu afine, nuci si sirop de artar.
- Va doresc pofta bunaaa! 🙂