Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 5 min |
Timp de asteptare | 8 h |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 250 g caju crud
- 4 buc medii castraveti Cornichon
- 1/2 lamaie stoarsa (zeama de la 1/2 lamaie sau 1 lamaie, daca va place mai acrisor)
- 1/2 legatura marar proaspat (merge si cu marar congelat)
- 2-3 catei usturoi
- 1/2 lingurita Kala Namak (sare neagra de Himalaya) (sau alta sare)
- 50-70 g apa
Ingrediente
|
|
Etape
- Am pus la hidratat peste noapte nucile caju, iar apoi le-am stors de apa si le-am adaugat in blender, alaturi de usturoi, zeama de lamaie, sare si apa (apa adaugati putin la inceput, pentru ca obtinerea consistentei sosului e functie de cata apa adaugati) si am mixat f bine cateva minute, pana am obtinut consistenta unei smantani mai groase.
- Am curatat castravetii de coaja si i-am razuit pe razuitoarea mare, am adaugat putina sare peste ei si i-am lasat sa stea cam 30 min-1 h, iar apoi i-am scurs de zeama lasata.
- Am amestecat apoi sosul de caju cu castravetii si cu mararul, tocat marunt. Se mai poate adauga sare sau zeama de lamaie, astfel incat sa obtineti gustul dorit.
- Va doresc pofta buna! 🙂