Supa crema de dovleac placintar

20191010_152455-1.jpg
Printează rețeta
Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
Timp de preparare 10 min
Timp de gatire 90 min
Portii
portii
Ingrediente
  • 1 buc dovleac placintar
  • 2 buc ceapa (medii sau mari)
  • 2-3 catei usturoi
  • 1/2 lingurita turmeric (pudra)
  • 1/4 lingurita piper Cayenne (daca nu doriti sa fie putin picant, adaugati mai putin, sau puteti inlocui cu boia de ardei dulce)
  • 1/2 lingurita chimen
  • 2-3 linguri unt arahide (sau de migdale, de caju - dar cel de arahide e cel mai potrivit dupa gustul meu)
  • 1.2 L apa (sau supa de pe legume)
  • 20-30 g mix seminte (in, floarea soarelui, dovleac, susan - crude, neprajite)
Timp de preparare 10 min
Timp de gatire 90 min
Portii
portii
Ingrediente
  • 1 buc dovleac placintar
  • 2 buc ceapa (medii sau mari)
  • 2-3 catei usturoi
  • 1/2 lingurita turmeric (pudra)
  • 1/4 lingurita piper Cayenne (daca nu doriti sa fie putin picant, adaugati mai putin, sau puteti inlocui cu boia de ardei dulce)
  • 1/2 lingurita chimen
  • 2-3 linguri unt arahide (sau de migdale, de caju - dar cel de arahide e cel mai potrivit dupa gustul meu)
  • 1.2 L apa (sau supa de pe legume)
  • 20-30 g mix seminte (in, floarea soarelui, dovleac, susan - crude, neprajite)
Supa crema de dovleac placintar
Etape
  1. Spalam dovleacum, iar apoi il stergem cu un servetel, dupa care il taiem in 2 si indepartam semintele. Ulterior, eu l-am taiat in 4 bucati si l-am pus intr-o tava la cuptor, la aprox 220 grade Celsius, pentru 45-60 min, pana a putut fi patruns usor cu furculita.
  2. Intr-o oala am pus ceapa tocata (bucati mai marisoare), cateii de usturoi si aprox 200 ml apa, cat sa acopere si am lasat la innabusit cam 10 min. Apoi am adaugat peste acestea dovleacul copt (se curata de coaja dupa ce e gata copt), turmericul, piperul Cayenne, chimenul si untul de arahide si am acoperit cu apa (aprox 1L, insa apa se adauga in functie de consistenta pe care doriti sa o obtineti). Am lasat la innabusit inca 10 min, iar apoi am mixat cu un blender pentru a obtine supa crema.
  3. Am presarat desupra un mix de seminte si gata, supa e buna de servit.
  4. Va doresc pofta buna si zile cu multa energie 🙂
Notitele retetei

Daca dovleacul nu e foarte dulce, puteti adauga dupa ce supa s-a racit aproape de tot 1 lingurita de miere sau cateva picaturi de stevie.

by Cris

Nutriționist-dietetician și farmacist :)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other