Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 30 min |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 250 g tagliatelle cu spanac si leurda (se pot inlocui cu paste integrale sau cu tagliatelle cu spanac, acestea se gasesc in Kaufland de obicei)
- 150 g mazare verde congelata
- 6-7 catei usturoi
- 1-2 linguri delikat de casa (contine legume: morcov, ceapa, pastarnac, patrunjhel, telina, ardei, frunze de leustean, patrunjel, telina, sare)
- 1 buc ardei capia tocat marunt
- 10 buc rosii cherry (se poate si cu rosii congelate sau cu bulion)
- 50 ml smantana de caju (eu am facut-o din aprox 30 g caju si apa, blenduit ff bine)
- 1/2 legatura patrunjel proaspat
Ingrediente
|
|
Etape
- Am fiert "al dente" pastele, iar apoi le-am lasat 5 min sa mai stea in apa in care au fiert, dupa care le-am scurs de apa si am inceput sa prepar sosul intr-o alta oala.
- Pentru sos, am pus mazarea verde congelata, delikatul de casa, usturoiul zdrobit cu presa si ardeiul capia tocat marunt intr-o oala, iar peste acestea am adaugat apa cat sa le acopere, sa fiarba mazarea (aprox 15-20 min). Daca scade apa, mai adaugati, dar strict cat sa acopere legumele.
- Cand a fost gata mazarea, am adaugat rosiile cherry si am mai lasat 3 min sa se inabuse si acestea (pielea o puteti scoate ulterior daca doriti), iar apoi am adaugat smantana de caju si am mai lasat 2 min pe foc.
- Atentie! Trebuie sa amestecati continuu,pentru a nu se lipi de oala 🙂
- Daca doriti mai dulce, puteti sa mai adaugati putina smantana de caju, mai acru adaugati rosii sau bulion.
- La sfarsit, am adaugat sosul peste paste si am pus o mana de patrunjel verde tocat marunt.
- Va doresc pofta buna si zile cu muuuulta energie 🙂
Notitele retetei
- Nucile caju eu le hidratez de obicei pt aproximativ 8h inainte de a le folosi..dar daca cumva uitati, puneti-le totusi pt 30 min macar in apa calduta (max 40 grade).