Tagliatelle cu verdeturi si sos de legume cu smantana de caju

20200107_194356-1.jpg
Printează rețeta
Tagliatelle cu verdeturi si sos de legume cu smantana de caju
Tagliatelle cu verdeturi si sos de legume cu smantana de caju
Timp de preparare 5 min
Timp de gatire 30 min
Portii
portii
Ingrediente
Timp de preparare 5 min
Timp de gatire 30 min
Portii
portii
Ingrediente
Tagliatelle cu verdeturi si sos de legume cu smantana de caju
Etape
  1. Am fiert "al dente" pastele, iar apoi le-am lasat 5 min sa mai stea in apa in care au fiert, dupa care le-am scurs de apa si am inceput sa prepar sosul intr-o alta oala.
  2. Pentru sos, am pus mazarea verde congelata, delikatul de casa, usturoiul zdrobit cu presa si ardeiul capia tocat marunt intr-o oala, iar peste acestea am adaugat apa cat sa le acopere, sa fiarba mazarea (aprox 15-20 min). Daca scade apa, mai adaugati, dar strict cat sa acopere legumele.
  3. Cand a fost gata mazarea, am adaugat rosiile cherry si am mai lasat 3 min sa se inabuse si acestea (pielea o puteti scoate ulterior daca doriti), iar apoi am adaugat smantana de caju si am mai lasat 2 min pe foc.
  4. Atentie! Trebuie sa amestecati continuu,pentru a nu se lipi de oala 🙂
  5. Daca doriti mai dulce, puteti sa mai adaugati putina smantana de caju, mai acru adaugati rosii sau bulion.
  6. La sfarsit, am adaugat sosul peste paste si am pus o mana de patrunjel verde tocat marunt.
  7. Va doresc pofta buna si zile cu muuuulta energie 🙂
Notitele retetei
  1. Nucile caju eu le hidratez de obicei pt aproximativ 8h inainte de a le folosi..dar daca cumva uitati, puneti-le totusi pt 30 min macar in apa calduta (max 40 grade).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *