Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 60 min |
Portii |
portii
|
Ingrediente
Brownie
- 2 buc medii cartof dulce (3/4 cana de piure din cartof dulce)
- 3 linguri unt arahide (atentie ce contine, sa fie doar cu arahide, maxim cu sare)
- 10-15 ml esenta vanilie pura (1-2 pastai vanilie)
- 3 ml indulcitor stevie Hypericum (sau green sugar, miere, etc)
- 3-4 linguri pudra de roscove (carob) (daca doriti se poate pune cacao)
- 1/4 cana faina integrala spelta (se poate inlocui cu faina integrala de ovaz, sau gluten-free, pentru un desert fara gluten)
- 7 g bicarbonat de sodiu alimentar (1 1/2 lingurita)
- 1 vf cutit sare roz de Himalaya (sau orice alta sare, nu cea neagra in acest caz)
Topping
- 10 g seminte chia
- 1 lingura carob
- 200 g crema cocos (recomand Biona, este foarte ok)
- 10-15 g fulgi cocos
Ingrediente
Brownie
Topping
|
|
Etape
Brownie
- Spalam bine cartofii dulci, le taiem capetele f putin si ii punem intr-o tava la cuptor la 200 -230 grade, pentru aproximativ 40-45 min, altfel incat ulterior sa putem sa formam un piure din ei (dupa decojire si racire, bineinteles).
- In robotul cu lama S, adaugam cartofii dulci, untul de arahide, esenta de vanilie, indulcitorul de stevie (se adapteaza dupa gust), carobul, sarea si bicarbonatul de sodiu, mixam bine pana obtinem o pasta, iar apoi adaugam faina de spelta si mixam din nou pana obtinem un aluat de o consistenta mai tare.
- Pregatim o tava cu diametru de 18-20 cm, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia in forma, iar apoi o punem la cuptor la 165 grade pt aproximativ 15-20 min (mai verificam cu scobitoarea intre timp daca s-a copt). Dupa ce s-a copt, scoatem tava din cuptor si lasam la racit brownie-ul.
Topping
- Am batut cu mixerul crema de cocos, pana am obtinut o consistenta de spuma (similar cu cea de la frisca), iar apoi am adaugat semintele de chia, carobul si fulgii de cocos si am amestecat treptat.
- Am decorat brownie-ul cu acest topping, insa puteti sa il serviti si cu fructe, sau o crema de ciocolata facuta in casa, sau orice altceva va place.
- Acest desert e potrivit pentru cei mici (peste 1-2 ani), dar si pentru cei mari, inclusiv pentru diabetici, persoane cu intoleranta la gluten sau lactoza.
- Va garantez ca veti fi incantati de acest desert, doar sa testati reteta. Va doresc zile cu soare si cu muuulta energie 🙂