Brownie cu topping de cocos, carob si chia

20190920_205340-2.jpg
Printează rețeta
Brownie cu crema de cocos, carob si chia
Brownie cu crema de cocos, carob si chia
Timp de preparare 10 min
Timp de gatire 60 min
Portii
portii
Ingrediente
Brownie
Topping
Timp de preparare 10 min
Timp de gatire 60 min
Portii
portii
Ingrediente
Brownie
Topping
Brownie cu crema de cocos, carob si chia
Etape
Brownie
  1. Spalam bine cartofii dulci, le taiem capetele f putin si ii punem intr-o tava la cuptor la 200 -230 grade, pentru aproximativ 40-45 min, altfel incat ulterior sa putem sa formam un piure din ei (dupa decojire si racire, bineinteles).
  2. In robotul cu lama S, adaugam cartofii dulci, untul de arahide, esenta de vanilie, indulcitorul de stevie (se adapteaza dupa gust), carobul, sarea si bicarbonatul de sodiu, mixam bine pana obtinem o pasta, iar apoi adaugam faina de spelta si mixam din nou pana obtinem un aluat de o consistenta mai tare.
  3. Pregatim o tava cu diametru de 18-20 cm, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia in forma, iar apoi o punem la cuptor la 165 grade pt aproximativ 15-20 min (mai verificam cu scobitoarea intre timp daca s-a copt). Dupa ce s-a copt, scoatem tava din cuptor si lasam la racit brownie-ul.
Topping
  1. Am batut cu mixerul crema de cocos, pana am obtinut o consistenta de spuma (similar cu cea de la frisca), iar apoi am adaugat semintele de chia, carobul si fulgii de cocos si am amestecat treptat.
  2. Am decorat brownie-ul cu acest topping, insa puteti sa il serviti si cu fructe, sau o crema de ciocolata facuta in casa, sau orice altceva va place.
  3. Acest desert e potrivit pentru cei mici (peste 1-2 ani), dar si pentru cei mari, inclusiv pentru diabetici, persoane cu intoleranta la gluten sau lactoza.
  4. Va garantez ca veti fi incantati de acest desert, doar sa testati reteta. Va doresc zile cu soare si cu muuulta energie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *