Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 30 min |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 2 buc sfecla rosie (medii)
- 1 cana faina ovaz integrala (eu am folosit o cana de 250 ml)
- 1/2 cana pudra roscove (carob) (se foloseste ca masura aceeasi cana la toate ingredientele)
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita praf de copt cu sofran (se poate si cu 1/2 lingurita)
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 1/2 cana lapte vegetal (eu am folosit lapte de orez cu cocos The Bridge)
- 1 lingurita extract natural de vanilie
- 1 varf cutit sare roz de Himalaya
- 3-4 linguri sirop agave (poate fi inlocuit cu stevie, miere, green sugar)
- 50 g chips ciocolata neagra (optionale, pot fi inlocuite cu stafide de Corint)
- 100 g ciocolata neagra cu stevie (glazura)
Ingrediente
|
|
Etape
- Eu am folosit pulpa de sfecla rosie ramasa de la stoarcerea sucului, dar puteti folosi sfecla rosie intreaga, pe care o puneti la robotul cu lama S si o mixati pana obtineti un amestec grunjos, mai grosier (nu trebuie pasta). Daca e nevoie pentru mixare, adaugati putina apa (2-3 linguri). Se pune intr-un bol separat acest amestec.
- Preincalziti cuptorul pentru 10 min la 180 grade Celsius, timp in care faceti aluatul. Pregatiti o tava de chec sau una rotunda, mai mica si tapetati-o cu hartie de copt.
- In robotul cu lama S, adaugati pe rand toate ingredientele uscate, mixati pana se omogenizeaza, apoi adaugati ingredientele umede si amestecati, iar la sfarsit adaugati sfecla maruntita anterior si mai mixati de cateva ori pentru a se omogeniza tot amestecul.
- Turnati aluatul obtinut in tava pregatita anterior si puneti-l la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 min (faceti testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt).
- Pentru glazura am folosit 100 g ciocolata neagra (fara zahar, de post, indulcita cu stevie), pe care am topit-o la bain marie si am intins-o peste brownie (cand era rece).
- Va doresc pofta buna si zile cu soare si cu multa energie 🙂