Conopida gratinata (fara coacere)

20191202_111610.jpg
Printează rețeta
Conopida gratinata (fara coacere)
Conopida gratinata (fara coacere)
Categorie Dinner, Main dish
Specific Romanian
Timp de preparare 10 min
Timp de gatire 30-35 min
Timp de asteptare 8 h
Portii
portii
Ingrediente
Categorie Dinner, Main dish
Specific Romanian
Timp de preparare 10 min
Timp de gatire 30-35 min
Timp de asteptare 8 h
Portii
portii
Ingrediente
Conopida gratinata (fara coacere)
Etape
  1. Am desfacut conopida in buchetele mici si am spalat-o bine.
  2. Am pus intr-o tigaie mai inalta 1 lingura ulei masline, ceapa tocata marunt, cateii de usturoi zdrobiti, delikatul de casa, si am adaugat putina apa, cat sa acopere ingredientele, iar apoi am acoperit cu un capac si am lasat la inabusit pentru aproximativ 10 min. Ulterior am adaugat buchetelele de conopida, condimentele (sarea am lasat-o pentru final) si am mai adaugat putina apa, aproape cat sa acopere conopida si am lasat din nou la inabusit pentru inca 15 min, cu capacul pus.
  3. Intre timp, am pregatit pesmetul cu usturoi, astfel: am adaugat intr-o tigaie 1/2 lingura ulei masline, pesmetul si usturoiul pudra si am amestecat de cateva ori, pentru a se imprima in pesmet gustul de usturoi.
  4. Cand conopida s-a fiert, am adaugat spanacul baby si smantana de caju (pe care am facut-o din nucile de caju hidratate anterior, cu putin apa, cat sa le acopere si am blenduit f bine pt 5minute la blender (1000-1200 W), apoi am mai lasat 5-10 min sa se patrunda spanacul si sa scada putin sosul.
  5. Am presarat peste conopida pesmetul cu usturoi si apoi daca doriti mai puteti lasa 1-2 minute.
  6. Va doresc pofta buna si zile cu soare si multa energie 🙂

by Cris

Nutriționist-dietetician și farmacist :)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other