Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 15 min |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 150 g seminte chia
- 50 g nuci crude
- 15 g scortisoara Ceylon
- 2-3 linguri pudra de roscove (carob)
- 400 ml lapte de cocos (recomand de la firma Biona)
- 30 ml esenta de rom
- 15-20 ml esenta de portocale
- 10-15 pic extract natural de stevie (firma Hypericum)
- 240 ml aquafaba (apa scursa de la 2 conserve de naut)
- 20 ml extract pur de vanilie
- 3-4 linguri zahar de cocos (sau zahar brun, eritritol, etc)
- 1 vf cutit sare roz de Himalaya
- 1 buc rodie
Ingrediente
|
|
Etape
Budinca de chia
- Am rasnit pe rand semintele de chia, apoi nucile si le-am adaugat intr-un bol uscat. Ulterior am adaugat scortisoara, pudra de carob, laptele de cocos, esentele si picaturile de stevie si am amestecat compozitia cu un tel. Am mai adaugat si putina apa, insa consistenta trebuie sa fie precum cea a mamaligii. Apoi am impartit compozitia in mod egal in 6 cupe.
Spuma de aquafaba
- Am scurs apa de la 2 conserve de naut si am adaugat-o intr-un bol (degresat) pentru a o putea bate cu mixerul. Am adaugat 1 vf cutit de sare roz de Himalaya si am mixat timp de 10 min, pana am obtinut o spuma precum spumei de albus. Am adaugat apoi treptat zaharul de cocos si apoi esenta de vanilie.
- Am adaugat spuma peste budinca din cele 6 cupe, iar apoi am presarat rodie (pe care am curatat-o anterior).
- Va doresc pofta buna si zile cu soare si multa energie 🙂