Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 15 min |
Portii |
|
Ingrediente
- 75 g gris din grau integral spelta
- 500 ml lapte migdale (facut in casa, sau de la firma Verde Fresh). Se poate inlocui cu orice alt lapte vegetal.
- 3-5 ml extract natural de stevie (recomand Hyper Stevia Rebaudiana - Hypericum)
- 100 g zmeura de padure (congelata sau proaspata, in functie de sezon)
- 15 g fulgi de cocos (nuca cocos razuita)
- 30 g smantana de caju (e optionala, se face din caju+apa). Budinca iese mai cremoasa daca se adauga si aceasta.
Ingrediente
|
|
Etape
- Se pune laptele de migdale la incalzit si cand e fierbinte, inainte de a da in clocot se adauga in ploaie grisul. Se amesteca continuu si se fierbe 8 min aproximativ. Daca e prea tare se mai adauga putin lapte.
- Se lasa putin la racit budinca, iar cand e doar usor calduta se adauga smantana de caju, nuca de cocos, zmeura si extractul de stevie.
- Se poate asorta cu orice alte fructe va plac, insa aveti grija sa nu le adaugati decat atunci cand budinca e aroape rece, pentru a nu altera vitaminele hidrosolubile.
- Smantana de caju se face din caju (de preferat hidratat in prealabil peste noapte sau macar 3-4 ore) si apa la un blender de mare putere (minim 1000 W)
- Budinca poate fi servita ca cina sau mic dejun, dupa cum preferati, fiind potrivita si pentru copiii de peste 1 an.
- Zile cu soare in suflet va doresc! Enjoy 🙂