Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 45 min |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 300 g zmeura (proaspata sau decongelata)
- 300 g rubarba (proaspata sau decongelata)
- 100 g fulgi ovaz Fortin sau Crownfield (sau fulgi normali, macinati mai fin)
- 50 g miere (sau sirop agave, de artar, zahar de cocos, etc)
- 100 g nuci crude
- 100 g stafide brune (fara sulfiti sau alti conservanti)
- 1 vf cutit sare (optional)
- 2 linguri ulei cocos extravirgin topit (optional)
Ingrediente
|
|
Etape
- Avem nevoie de o tava cu diametrul de aproximativ 20 cm, pe care o ungem cu putin ulei cocos.
- Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
- Tijele de rubarba se taie cubulete si se adauga primele in tava, astfel incat sa acopere fundul tavii. Ulterior adaugam fulgii de ovaz, zmeura, stafidele, nucile si daca doriti uleiul de cocos topit anterior la bain marie.
- Punem tava in cuptorul preincalzit si o lasam pentru aproximativ 45-55 min, pana e patrunsa rubarba.
- Scoatem din cuptor prajitura si o lasam sa se raceasca aproape de tot, iar apoi presaram pe deasupra miere sau alt indulcitor, dupa preferinte.
- Va doresc pofta buna si zile cu soare 🙂