Delicioase, rapide, baby friendly si gluten-free (optional)
Timp de preparare | 15 min |
Timp de gatire | 30 min |
Timp de asteptare | 60 min |
Portii |
|
Ingrediente
Ingrediente umede
- 300 ml lapte cocos (lapte cu min 18% grasime)
- 10 g coaja lamaie rasa (doar lamaie bio se foloseste)
- 100-125 ml suc proaspat stors de lamaie (zeama de la 2 lamai)
- 2-3 linguri seminte chia
- 30 g stevie praf (se poate inlocui cu extract natural lichid de stevie aprox 7 ml sau dupa gust)
- 10 g turmeric
- 10-15 ml extract vanilie (optional, dar recomandat)
Ingrediente uscate
- 120 g faina integrala de grau (pt. varianta gluten-free, se poate inlocui cu faina integrala de ovaz)
- 30 g faina integrala ovaz
- 2-3 linguri rase fulgi cocos
- 2/3 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt (se poate inlocui cu bicarbonat de sodiu)
- 1/4 lingurita sare de Himalaya
Ingrediente
Ingrediente umede
Ingrediente uscate
|
|
Etape
- Amestecati toate ingredientele umede intr-un bol, iar apoi puneti amestecul la frigider pentru 1 h (sau peste noapte daca se poate) pentru a se hidrata bine semintele de chia.
- Asezati intr-o tava de briose formele de hartie (specifice pt muffins), iar apoi preincalziti cuptorul la 180 grade.
- Scoateti de la frigider amestecul umed, lasati la temperatura camerei cateva minute, astfel incat sa nu fie foarte rece, iar apoi incorporati treptat, peste acesta, amestecul de ingrediente uscate. Consistenta trebuie sa fie semifluida, daca e prea tare, se mai adauga putin lapte de cocos, sau alt lapte vegetal.
- Daca se doreste, se poate adauga mai mult turmeric, in functie de cum va place la gust (eu am pus 2 lingurite rase).
- Se pune amestecul, pe rand, in fiecare forma (aprox 1/2 din forma se umple), iar apoi se presara deasupra seminte de chia, fulgi cocos.
- Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si se mentine acolo pt aprox 28-30 min, pana sunt aurii deasupra. Daca se doreste se poate presara deasupra ciocolata neagra, sau facuta in casa cu carob si stevie, sau orice altceva ce va place.
- Pofta buna si zile cu soare 🙂
Notitele retetei