Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 20 min |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 300 g orez
- 2 conserve naut (cu tot cu apa) (recomand Freshona sau Sun Food)
- 2 linguri delikat de casa
- 1/4 lingurita piper Cayenne (sau boia dulce)
- 1/2 lingurita chimen pudra
- 1/4 lingurita cimbru macinat
- 1-2 buc ardei capia medii
- 100 ml bulion
- 3 linguri lapte cocos (eu am folosit Biona)
- 1/2 conserva porumb (stors de apa) (fara zahar si sare daca gasiti)
- 1 foaie dafin
- 6-8 catei usturoi
- 150 ml apa de izvor sau filtrata
Ingrediente
|
|
Etape
- Am spalat orezul in mai multe ape, iar apoi l-am pus la fiert si l-am strecurat, spalat din nou.
- Am pus intr-o oala cele 2 conserve de naut, am adaugat usturoiul zdrobit cu presa, delikatul de casa, condimentele, foile de dafin, ardeii taiati fidea, porumbul (stors de apa) si am lasat la inabusit aproximativ 10-15 min. Am adaugat apoi bulionul si laptele de cocos si am mai lasat 5 min la fiert.
- Am servit cu multe cruditati si cu ceapa verde acest pranz delicios 🙂
- Va doresc sanatate si pofta mare 🙂