Timp de preparare | 15 min |
Timp de gatire | 30 min |
Portii |
|
Ingrediente
- 1 buc varza proaspată (aprox 1-1,5 kg)
- 400 g orez
- 2 buc ceapa (medii)
- 2 linguri ulei măsline
- 2 linguri delikat de casa
- 2 buc ardei capia
- 2 buc foi dafin
- 1 legătură marar proaspat (merge și congelat)
- 1/2 linguriță sare
- 100 ml bulion de casă
Ingrediente
|
|
Etape
- Orezul l-am spălat în mai multe ape, până când a fost transparentă apa de clătire, iar ulterior l-am gătit la abur într-un aparat de tip baby cook (se poate si fierbe.
- Am tocat varza fidea, iar ulterior am spălat-o în 2 ape și apoi am lăsat-o la stors. Am pus-o apoi într-o oală, am pus puțină apă (cam 200 ml), apoi am adaugat delikatul de casă, uleiul de măsline, ceapa si ardeiul tocate julienne, am lăsat să se innabușească până a fost varza aproape gata, apoi am adăugat bulionul, sarea și mărarul proaspăt tocat mărunt și am mai lăsat puțin la înnăbușit.
- Vă doresc pofta bună si multă sănătate 🙂