Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 60 min |
Timp de asteptare | 8 h |
Portii |
rulouri
|
Ingrediente
- 4 buc dovlecel zucchini bio (l-am folosit cu tot cu coaja, deci recomand sa fie bio)
- 2 linguri ulei masline extravirgin
- 1 buc ceapa medie
- 3 catei usturoi
- 1 conserva fasole rosie (scursa de apa)
- 1 conserva porumb (fara zahar, scurs de apa)
- 200-250 ml sos rosii cu busuioc (eu am folosit varianta de sos Napoletana, din LIDL)
- 1/2 lamaie storsa (sucul de la 1/2 lamaie)
- 1 lingurita sare roz Himalaya
- 1 lingurita chimen (pudra)
- 1/4 lingurita piper Cayenne
- 300 g quinoa mixta fiarta
- 3-4 linguri lapte cocos (eu am folosit Biona, cu 50% nuca cocos)
- 150 g cascaval vegan (se poate inlocui cu branza normala daca doriti)
- 2 linguri delikat de casa (amestec de legume si radacinoase, cu sare)
Ingrediente
|
|
Etape
Rulourile de zucchini
- Am spalat bine dovleceii, iar apoi cu un curatator de legume am feliat fasii subtiri toti dovleceii. Apoi se aseaza in paralel, cate 3 fasii, care se vor rula cu umplutura si astfel obtinem 1 rulou (din 3 fasii de dovlecel).
Umplutura
- Quinoa mixta (aprox 150 g nefiarta) se pune in apa si se stoarce 1/2 lamaie si se lasa la hidratat aprox 8-10 h. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert, in alta apa timp de 8-10 min. Apoi se lasa la hidratat in apa in care a fiert si se scurge surplusul de apa (dupa ce s-a hidratat, daca mai este surplus). Pentru a nu ramane surplus de apa se adauga aproximativ 2 cani de apa la o cana de quinoa.
- Intr-o tigaie am pus 2 linguri ulei masline, ceapa tocata marunt, cateii de usturoi zdrobiti, delikatul de casa si apa cat sa acopere si am lasat la innabusit timp de 5-10 min. Apoi am adaugat fasolea, porumbul, sarea, condimentele, zeama de lamaie, quinoa fiarta anterior si se lasa la innabusit inca 10 min aproximativ. Apoi am adaugat laptele de cocos si am mai lasat putin sa scada zeama (sa iasa precum o tocanita, nu foarte fluida pentru ca altfel va curge din dovlecei).
- Am lasat apoi compozitia sa se raceasca si apoi am format rulourile astfel: am pus 3 fasii de dovlecel, paralele, dar putin suprapuse, astfel incat sa tina umplutura, am pus cate 1 lingurita umplutura per 3 fasii si am rulat incet, pana am obtinut rulourile. Se pot prinde si cu scobitoare daca nu va descurcati altfel.
- Am asezat rulourile intr-o tava, iar apoi am pus pe fiecare cu o pensula sos de rosii (acelasi sos folosit si la umplutura), astfel incat sa nu dea pe langa rulouri, iar la sfarsit am presarat cascavalul vegan ras.
- Se dau la cuptorul preincins la 180 grade pentru aproximativ 15-20 min (pana se topeste cascavalul).
- Va doresc pofta buna si zile cu soare si muulta energie 🙂