Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 15 min |
Timp de asteptare | 6 h |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 500 g curmale fara samburi (recomand ca tara de provenienta Israel, Iran sau Tunisia)
- 150-200 g fulgi cocos
- 1 lingurita turmeric pudra
- 50 g nuci romanesti (se pot rumeni la cuptor putin pt un plus de savoare)
- 30 g seminte canepa decorticate (recomand cele de la Canah, varianta bio)
- 100 g ciocolata neagra 85-99% (sau minim 72%, de preferat fara zahar, cu stevie sau maltitol sau daca nu, cu cat mai putin zahar de trestie)
Ingrediente
|
|
Etape
- Curmalele le punem la hidratat pentru minim 6 h sau 2-3 h in apa usor calduta daca am uitat sa le punem peste noapte, iar cand s-au hidratat le vom stoarce de apa in care au fost hidratate.
- Avem nevoie de o tava cu dimensiunea de aproximativ 15x12 cm. O tapetam cu putina hartie de copt sau un strop de ulei de cocos.
- Ciocolata neagra o topim la bain marie, iar apoi o turnam in tava pregatita anterior.
- Presaram semintele de canepa peste ciocolata topita si punem tava in frigider pana pregatim curmalele.
- Intr-un bol amestecam cu mana curmalele hidratate cu fulgii de cocos, nucile, pudra de turmeric pana ce obtinem un amestec omogen. Se poate folosi si robotul cu lama S pentru aceasta etapa, e la alegerea fiecaruia.
- Adaugam pasta de curmale in tava peste ciocolata cu seminte de canepa, iar deasupra mai presaram niste fulgi de cocos pentru decor.
- Va doresc pofta buna si zile cu soare <3 🙂
Notitele retetei
Acest desert poate fi adaptat si pentru bebelusi, prin simplul fapt ca se prepara ciocolata acasa, cu unt de cocos si carob (ca inlocuitor al pudrei de cacao), iar ca indulcitor putem folosi stevia sau mierea, sau se poate scoate ciocolata de tot si se formeaza doar niste bombite simple, cu compozitia de mai sus.