Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 45 min |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 1 3/4 cana faina integrala spelta (pentru varianta gluten-free, puteti folosi faina interala de ovaz sau un amestec din faina de ovaz, hrisca, mei, tapioca, cocos)
- 1/3 cana ulei cocos topit (sau ulei virgin de masline)
- 1/2 cana miere de albine (sau sirop de artar, de agave sau stevie lichida)
- 3 buc oua
- 3 buc banane mari foarte coapte, zdrobite (bananele sa fie cu puncte negre, deci ff coapte)
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu alimentar
- 1/4 cana lapte de migdale (sau lapte de cocos, de canepa, orez, etc)
- 1/2 lingurita sare roz de Himalaya (optionala)
- 2 batoane vanilie (sau extract pur de vanilie, pudra de vanilie)
- 1/2 cana nuci taie marunt
- 1 1/2 cana afine de padure, salbatice (daca sunt congelate, se lasa la decongelat si se scurge zeama de pe ele)
Ingrediente
|
|
Etape
- Se bat ouale si se amesteca cu uleiul, mierea de albine, piureul de banane si laptele de migdale.
- Se adauga apoi bicarbonatul, sarea, vanilia, nucile si treptat, faina, amestecand cu un tel, sau la robotul cu lama S. Dupa ce am omogenizat amestecul adaugam afinele si amestecam cu o spatula, pentru a fi distribuite omogen in aluat.
- Incingem cuptorul la 165 grade, iar apoi pregatim o tava de chec, pe care o tapetam cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut. Deasupra eu am presarat fulgi de migdale, insa puteti decora cu ce doriti.
- Punem tava la cuptor la 165-170 grade, pentru aproximativ 55-60 min, insa se mai testeaza pe parcurs cu o scobitoare.
- Va doresc zile cu soare, multa energie si voie buna 🙂