Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 15 min |
Portii |
buc
|
Ingrediente
- 200 g migdale decojite (sau faina de migdale)
- 250-280 g merisoare deshidratate (fara zahar, cu suc de mere)
- 100 g ciocolata neagra cu stevie (sau neagra 85% cacao- Vivani, Heidi, etc)
Ingrediente
|
|
Etape
- Aveti nevoie de un robot de o putere mai mare (minim 1000-1200 W) pentru a putea procesa amestecul. Daca nu aveti un robot de puterea aceasta, hidratati merisoarele pentru 3-4 ore. Alegeti merisoare deshidratate, cu suc de fructe eventual, dar nu confiate cu zahar (gasiti variante sanatoase, trebe doar sa le cautati putin).
- Eu am folosit migdale decojite, pe care le-am pus in robotul cu lama S si le-am mixat pana am obtinut o faina destul de fina (puteti folosi direct faina de migdale daca doriti)
- Ulterior am adaugat merisoarele (eu nu le-am hidratat), dar am mixat bine bine, pana am obtinut o compozitie lipicioasa, care sa se lege, sa putem forma bilute.
- Am topit ciocolata pe bain- marie, lasand putin mai groasa compozitia, iar ulterior am dat fiecare biluta prin ciocolata si am presarat nuca de cocos razuita deasupra....si am dat la rece pentru cateva ore, pana s-a intarit ciocolata.
- Si gata, bomboanele sunt gata pentru servire 🙂 sunt excelente la gust, dar au si multi nutrienti valorosi, precum grasimile sanatoase si proteinele din migdale, multe vitamine si minerale si nu in ultimul rand antioxidantii din ciocolata neagra.
- Va doresc pofta buna si zile cu soare si cu multa energie 🙂
Notitele retetei
- Aceste bombonele se pot si congela, sa nu le mancati pe toate o data 🙂
- Pentru copilasii mai mici, daca nu doriti sa le dati cacao, le puteti face o ciocolata baby-friendly cu ulei de cocos, putin carob si eventual niste miere sau curmale.
3 comments
Irina
12/16/2019 at 18:16
Trebuie să fie tare gustoase aceste bunătăți sănătoase. Felicitări și de ce nu multumiri
Cris
01/14/2020 at 21:39
Va asigur ca sunt delicioaseee. Cand aveti putin timp liber, va invit sa le incercati, sunt minunate si sanatoase 🙂
Cris
01/14/2020 at 21:39
Cu mare drag 🙂