Timp de preparare | 20 min |
Timp de gatire | 30 min |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 2-3 kg cartofi
- 3 buc ardei capia medii
- 2 buc ceapa medii
- 3 buc foi dafin
- 2-3 linguri delikat de casa (contine un amestec de telina, pastarnac, ceapa, ardei, bulion, patrunjel radacina, frunze de telina, de patrunjel, de leustean si sare)
- 1/2 lingurita sare de Himalaya neiodata
- 1 lingurita boia dulce
- 300-400 ml bulion de casă
- 70 g smantana de caju (din 40 g caju si apa- la blender mixata fff bine)
- 1/2 legatura marar proaspat (merge si congelat)
- 3 L apa
- 2 buc morcov medii
- 1 buc radacina patrunjel
- 1/2 lingurita piper macinat
Ingrediente
|
|
Etape
- Cartofii se curata de coaja si se spala, iar apoi se taie cubulete (marimea e la alegerea fiecaruia).
- Intr-o oala, adaugam apa, cartofii, ceapa tocata marunt, foile de dafin, delikatul de casa, morcovii si patrunjelul (tocate marunt), ardeii tocati fidea, piperul, boiaua si se lasa sa fiarba pana cand sunt aproape fierti cartofii. Apoi adaugam bulionul, sarea, smantana de caju (facuta anterior la blender din 30-40 g caju si apa) si se mai lasa la fiert 5-10 min. Apoi am presarat mararul tocat.
- Am servit-o cu un ardei iute, insa se poate servi dupa preferinte cu ce va place 🙂
- Pofta buna si zile cu soare va doresc 🙂