Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 20 min |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 240 g naut fiert si scurs de apa (daca nu e din conserva, boabele de naut se hidrateaza inainte pentru minim 12 h)
- 5-6 catei usturoi
- 1/2 lingurita Kala Namak (sare neagra de Himalaya, sau orice alt tip de sare)
- 3 linguri tahini (pasta de susan)
- 5 linguri ulei masline extravirgin
- 20-30 ml zeama de lamaie (sucul proaspat de la o lamaie)
- 1 buc ceapa rosie mare
- 8 buc rosii uscate
- 100 g spanac baby (proaspat)
- 150 g farfalle integrale (sau orice alt tip de paste integrale, dupa preferinte)
- 150 g sparanghel crud
Ingrediente
|
|
Etape
- Intr-o oala, punem cam 2l apa filtrata la fiert, iar cand da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba pentru aprox 10-15 min (daca sunt integrale). Apoi oprim focul, le lasam sa stea cam 10 min in apa in care au fiert si ulterior le vom scurge (insa pastram intr-un bol separat aprox 80-100 ml din apa).
- Sparanghelul se spala bine, se curata daca e cazul si se fierbe la aburi sau in putina apa. Apoi se scurge si se aseaza pe o farfurie.
- Pentru a obtine hummus-ul procedam astfel: se adauga in robotul cu lama in forma de S nautul, tahini, cateii de usturoi, zeama de lamaie, sarea, 3 linguri din uleiul de masline si putina apa si se mixeaza f bine, astfel incat sa obtinem o pasta de o consistenta semifluida (mai groasa totusi).
- Intr-o tigaie, punem cele 2 linguri de ulei de masline ramase, ceapa rosie tocata rondele subtiri, rosiile uscate (tocate marunt), cei 80-100 ml apa de pe paste si lasam sa se inabuseasca pentru aproximativ 5-10 min, iar apoi adaugam hummus-ul, spanacul baby (care se toaca inainte) si amestecam bine compozitia. Oprim apoi focul si adaugam pastele fierte si scurse de apa si amestecam din nou, iar apoi se pot servi alaturi de sparanghelul gatit anterior. Deasupra lor eu am presarat niste seminte de susan integral.
- Va doresc pofta buna si zile cu soare 🙂