Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 10 min |
Portii |
|
Ingrediente
- 240 g naut fiert (scurs de apa)
- 1-2 linguri tahini integral (recomand Lima sau Darinne)
- 25-30 ml zeama de lamaie (zeama de la 1/2 lamaie proaspat stoarsa)
- 2 catei usturoi
- 100-150 ml apa de izvor sau filtrata (se pune cat sa se obtina consistenta dorita, semifluida)
- 1 varf cutit Kala Namak (sare neagra de Himalaya, se poate inlocui cu sare roz sau de mare neiodata) (optional)
Ingrediente
|
|
Etape
- Se pune in robotul cu lama S nautul fiert si scurs, usturoiul, tahini, zeama de lamaie si sarea, se mixeaza putin, iar apoi se adauga treptat apa, pana se obtine o consistenta semifluida.
- Se poate adauga boia, curry, sau alte mirodenii dupa preferintele fiecaruia. Eu l-am servit cu boia si seminte de susan integral.
- Se serveste cu paine integrala sau lipii integrale si multe legume proaspete 🙂
- Pofta buna si zi frumoasa!!