Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 15 min |
Timp de asteptare | 8 h |
Portii |
g
|
Ingrediente
- 100 g migdale decojite
- 3 buc ceapa rosie medie
- 1 buc lamaie (zeama de la 1 lamaie)
- 1-2 linguri rase fulgi drojdie inactiva
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2-3 linguri ulei de in presat la rece
- 1/2 lingurita sare de Himalaya
Ingrediente
|
|
Etape
- Aveti nevoie de un robot de putere minim 1000-1200 W pentru a obtine o pasta cat mai fina, apropiata de consistenta icrelor. Se hidrateaza migdalele pentru minim 8 h, iar ulterior se arunca apa in care au fost hidratate.
- Puneti in robotul cu lama S migdalele hidratate, scurse de apa, ceapa si mixam bine bine pana obtinem o crema fina. Cand e aproape gata (adica textura e aproape suficient de fina), adaugam si zeama de lamaie, fulgii de drojdie inactiva, uleiul si sarea si mai mixam pana ajunge la gradul de finete dorit.
- Si gata, "icrele" noastre sunt gata sa fie servite 🙂
- Va doresc pofta buna si zile cu soare si cu muuulta energie 🙂
Notitele retetei
Am adaugat doar spre final zeama de lamaie si fulgii de drojdie, pentru a degrada cat se poate de putin vitaminele hidrosolubile prezente in acestea (vitamina C din lamaie si complexul de vitamine B din fulgii de drojdie), iar sarea o adaugam intotdeauna la final pentru a nu intra in aliment (astfel punem mult mai putina sare, decat daca am adauga-o la inceput) 😉