Timp de preparare | 15 min |
Timp de gatire | 25 min |
Timp de asteptare | 8 h |
Portii |
|
Ingrediente
- 250 g linte rosie (ecologica, daca e posibil) (se hidrateaza peste noapte in apa, minim 8 h)
- 2 cepe medii
- 2-3 buc foi dafin
- 100 g telina (curatata si tocata)
- 80 g morcov (curatat si tocat)
- 1/2 lingura boia dulce
- 1/2 lingurita sare neagra de Himalaya (se poate inlocui cu sare de mare sau sare roz de Himalaya)
- 1 ardei rosu gras mediu
- 200 g bulion
- 30-40 g smantana caju (nucile caju se hidrateaza peste noapte in apa)
- 1/2 legatura patrunjel proaspat
- 2-2.5 l apa filtrata
Ingrediente
|
|
Etape
- Lintea se poate alege in functie de preferinte: linte rosie, verde sau neagra (aceasta e mai bogata in antioxidanti si fierbe mai incet putin). Eu am folosit linte rosie acum, pe care am lasat-o la hidratat peste noapte in apa filtrata (aprox. 8-10 h). Apoi se arunca apa in care a stat la hidratat si se spala bine, in vreo 3-4 ape.
- Adaugam apa filtrata in oala, impreuna cu morcovii, telina, foile de dafin si ceapa. Lasam sa se innabuseasca pana cand sunt aproape fierte. Adaugam acum si ardeiul tocat fidea.
- Adaugam lintea hidratata si spalata, pudra de boia si lasam sa clocoteasca putin, pana ce lintea e fiarta (cam 5-8 min). Adaugam bulionul, smantana de caju si la final patrunjelul tocat marunt si sarea neagra.
- Pofta buna si zile cu soare va doresc 🙂