Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 45 min |
Portii |
|
Ingrediente
- 250 g fructe padure (se poate folosi un mix de visine sau afine)
- 600 g tofu silken (recomand Tofu silken organic - Clearspring)
- 230 g lapte migdale sau alt lapte vegetal (recomand Verde Fresh sau facut in casa de noi)
- 250 g faina fara gluten Doves Farm (se poate inlocui cu faina de orez sau faina integrala daca doriti)
- 2 linguri faina tapioca (recomand sa fie organica)
- 15-20 ml esența lamaie (se poate inlocui cu 2 betisoare vanilie)
- 1 lingura ulei cocos extravirgin topit (e optional, insa se desprinde mai usor de tava daca se adauga)
- 1 praf sare de Himalaya (optionala, dar accentueaza gustul de dulce)
- 100 g stafide brune (atentie sa nu contina sulfiti!)
- 160 g iaurt cocos (se poate inlocui cu inghetata de fructe, iaurt de soia, sau 1-2 lingurite miere)
- 20 ml sos curmale (eu folosesc ca firme Biona sau Rapunzel)
- 5 ml indulcitor lichid stevie (recomand Hyper stevia rebaudiana - Hypericum sau Green sugar)
Ingrediente
|
|
Etape
- Fructele de padure se scot de la congelator cu aprox 2 h inainte si se scurg foarte foarte bine de zeama (le-am stors si cu mana). Eu am folosit un mix de visine cu afine salbatice (de padure).
- Incingem cuptorul la 180-200 grade Celsius.
- Avem nevoie de o tava rotunda cu diametrul de 24-26 cm si cu peretele detasabil (sau o forma rotunda de silicon). Aceasta se unge cu foarte putin ulei de cocos sau se tapeteaza cu hartie de copt, insa trebuie sa fie de calitate f buna, neaderenta, altfel se va lipi de tarta.
- Punem fructele de padure intr-un singur strat, astfel incat sa acoperim fundul tavii, insa nu punem mai mult de un strat.
- Intr-un robot cu lama in forma de S adaugam tofu silken, laptele de migdale (merge si cu lapte de ovaz), esenta de lamaie, indulcitorul de stevie, praful de sare si le mixam bine pana obtinem o consistenta cremoasa, precum o budinca.
- Adaugam apoi, pe rand, faina fara gluten (am folosit de la firma Doves farm) si cea de tapioca si uleiul de cocos topit.
- Aluatul obtinut se toarna peste fructele de padure din tava, presaram stafidele peste si punem la cuptor pentru aproximativ 45-50 min. Se testeaza cu o scobitoare pana iese uscata (nu coaceti foarte tare, decat pana iese scobitoarea uscata, astfel va iesi mai cremos).
- Se lasa la racit tarta, iar cand e rece se scoate din forma si se serveste dupa bunul plac, cu iaurt de cocos, inghetata de fructe facuta in casa sau doar cu putina miere. Eu am pus deasupra iaurt natur cocos de la LIDL (cam 50g/portie) si puțin sos de curmale.
- Va doresc pofta buna si sper sa fie pe placul vostru aceasta reteta delicioasa!