Tarta cu fructe de padure si iaurt de cocos

tarta-ok.jpg
Printează rețeta
Tarta cu fructe de padure si iaurt de cocos
Tarta cu fructe de padure si iaurt de cocos
Timp de preparare 10 min
Timp de gatire 45 min
Portii
Ingrediente
Timp de preparare 10 min
Timp de gatire 45 min
Portii
Ingrediente
Tarta cu fructe de padure si iaurt de cocos
Etape
  1. Fructele de padure se scot de la congelator cu aprox 2 h inainte si se scurg bine de zeama.
  2. Incingem cuptorul la 180 grade Celsius.
  3. Avem nevoie de o tava rotunda cu diametrul de 24-26 cm si cu peretele detasabil (sau o forma rotunda de silicon). Aceasta se unge cu putin ulei de cocos sau se tapeteaza cu hartie de copt, insa trebuie sa fie de calitate f buna, neaderenta, altfel se va lipi de tarta.
  4. Punem fructele de padure intr-un singur strat, astfel incat sa acoperim fundul tavii, insa nu punem mai mult de un strat.
  5. Intr-un robot cu lama in forma de S adaugam tofu silken, laptele de migdale, extractul de vanilie, indulcitorul de stevie, praful de sare si le mixam bine pana obtinem o consistenta cremoasa.
  6. Adaugam apoi, pe rand, faina fara gluten si cea de tapioca si uleiul de cocos topit.
  7. Adaugam apoi peste compozitia obtinuta stafidele si omogenizam usor cu o paleta.
  8. Aluatul obtinut se toarna peste fructele de padure din tava si punem la cuptor pentru aproximativ 45-50 min. Se testeaza cu o scobitoare sau se lasa pana se rumeneste putin. Tarta va fi putin mai umeda initial, cand se scoate de la cuptor, insa dupa racire va fi ok.
  9. Se lasa la racit tarta, iar cand e rece se scoate din forma si se serveste dupa bunul plac, cu iaurt de cocos, inghetata de fructe facuta in casa sau doar cu putina miere.
  10. Va doresc pofta buna si sper sa fie pe placul vostru aceasta reteta delicioasa!

by Cris

Nutriționist-dietetician și farmacist :)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other