Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 5 min |
Timp de asteptare | 3 h |
Portii |
portii
|
Ingrediente
- 100 g seminte chia
- 1 L lapte de orez cu cocos (recomand de la firma The Bridge, insa se poate inlocui cu lapte de migdale, cocos, canepa, etc)
- 50-70 g pudra de roscove (carob)
- 1 banana coapta (pentru decor)
- 10 pic indulcitor stevie (se adapteaza dupa preferinte, se poate inlocui cu miere sau alt indulcitor)
- 100 g stafide brune (atentie sa nu contina sulfiti sau alti conservanti)
- 100 g nuci romanesti crude (neprajite, nesarate)
- 30 g afine de padure (pt. decor)
- 30 ml esenta rom (e optionala, insa da un plus de savoare)
Ingrediente
|
|
Etape
- Se pun intr-un bol toate ingredientele uscate, se amesteca putin, iar apoi se adauga treptat laptele si se amesteca cu restul ingredientelor. Daca e prea fluida compozitia, mai adaugati 30 g chia (2 linguri).
- Se lasa apoi compozitia la frigider pentru minim 3-4 h, pentru a se putea hidrata bine semintele de chia.
- Se scoate de la frigider si se orneaza dupa bunul plac, iar apoi se poate servi.
- Pofta buna si zile cu soare va doresc 🙂