Timp de preparare | 1 h |
Timp de gatire | 30 min |
Portii |
|
Ingrediente
- 1 kg hribi, ghebe sau ciuperci pleurotus (pot fi inlocuiti si cu ciuperci champignon sau galbiori)
- 2-3 caciulii medii usturoi (aproximativ 150-200 g usturoi)
- 250-300 g gogosari murati
- 100 g smantana caju (facuta din 40-50g caju si restul apa)
- 750 ml lapte migdale (se poate inlocui cu lapte de soia, de orez, ovaz)
- 1-2 morcovi medii
- 1 buc radacina patrunjel medie
- 20-25 ml cidru de mere (se poate inlocui cu otet de mere)
- 1 legatura leustean proaspat (merge si patrunjel, dar cu leustean are o savoare mai buna)
- 3 linguri delikat de casa (legume crude: pastarnac, ceapa, patrunjel, ardei, telina, morcov cu sare si atat)
- 1 lingurita Kala Namak (sare neagra de Himalaya) (optional)
- 3 L apa filtrata
Ingrediente
|
|
Etape
- Se curata ciupercile, se taie fasii de lungime medie si se oparesc, pana cand sunt fierte aproape de tot.
- Eu am folosit hribi gata opariti si congelati. In acest caz punem apa, iar peste ea adaugam ciupercile, jumatate din cantitatea de usturoi (zdrobit in presa de usturoi), delikatul de casa, insa se poate folosi la fel de bine si un amestec de legume uscate), laptele de migdale, gogosarii tocati marunt.
- Intr-o oala mica punem la fiert morcovii, patrunjelul radacina (taiate rondele) si restul din cantitatea de usturoi cu apa cat sa le acopere (mai completam daca scade apa). Cand sunt fierte se lasa la racit, iar apoi se dau prin blender ca sa obtinem o pasta. Aceasta pasta obtinuta o adaugam in oala cu ciorba si amestecam compozitia bine.
- Adaugam cidrul de mere (daca doriti sa fie mai acrisoara ciorba mai puteti adauga putin cidru de mere), apoi smantana de caju si cand am oprit focul se adauga si leusteanul proaspat tocat marunt.
- Pofta buna si zile cu soare in suflet si sanatate va doresc!