Timp de preparare | 10 min |
Timp de gatire | 30 min |
Timp de asteptare | 8 h |
Portii |
buc
|
Ingrediente
Clatite
- 500 g faina naut
- 1/2 lingurita Kala Namak (sare neagra de Himalaya) (sau sare roz, sare de mare, etc)
- 1-1.5 L apa filtrata (se adapteaza cantitatea in functie de consistenta)
- 2 legaturi marar proaspat tocat marunt
Sosul de caju
- 70 g caju hidratat (la un blender puternic merge si nehidratat, dar e mai recomandat sa il hidratam aprox 8 h inainte)
- 30 ml zeama de lamaie (sucul proaspat de la 1/2 lamaie)
- 1/2 lingurita Kala Namak (sare neagra de Himalaya)
- 1-2 lingurite fulgi drojdie inactiva
- 30-40 ml ulei de masline extravirgin
- 80-100 ml apa filtrata
Ingrediente
Clatite
Sosul de caju
|
|
Etape
Clatite
- Se pun la hidratat nucile de caju peste noapte sau pentru macar 4h. Se poate face sosul si cu caju nehidratat, la un blender de putere mai mare, insa e mai recomandat sa le hidratam inainte pentru o mai buna digerabilitate.
- Se adauga faina de naut intr-un bol, adaugam sarea peste ea si omogenizam, iar apoi amestecand cu un tel, adaugam treptat apa pana obtinem o consistenta usor mai groasa. Daca aluatul e prea vascos, mai adaugam apa, iar daca e prea fluid mai adaugam putina faina. Cand am obtinut consistenta dorita, amestecam si mararul proaspat tocat marunt si omogenizam cu restul amestecului.
- Intr-o tigaie incinsa, preferabil de fonta sau inox, punem cu pensula putin ulei si apoi punem aluat, formand clatite. Dupa ce s-au copt, le acoperim cu un capac pentru a ramane elastice.
Sosul de caju
- Intr-un blender de putere mai mare (minim 1000-1200 W), adaugam ingredientele necesare sosului si le mixam pana obtinem un sos de consistenta unei smantani (apa nu o adaugam toata o data, ci treptat pana obtinem consistenta dorita)
- Punem pe fiecare clatita cate 1-2 linguri de sos si sunt gata sa fie servite. Se poate pune de asemenea si o crema de branza (vegetala sau nu), sau orice va place.
- Va doresc pofta buna!