Timp de preparare | 5 min |
Timp de gatire | 30 min |
Portii |
clatite
|
Ingrediente
Clatite
- 1 cana faina tapioca
- 1 cana faina naut
- 60-70 g spanac baby
- 1/2-1 lingurita sare roz Himalaya
- 500 ml apa (in functie de consistenta dorita se adauga apa treptat)
Umplutura (salata de ciuperci)
- 500 g ciuperci salbatice decongelate (eu am folosit un amestec de hribi, ghebe si galbiori)
- 3 catei usturoi
- 50 g caju (hidratat peste noapte sau macar 2-3 h)
- 30 ml suc lamaie (sucul de la 1/2 lamaie proaspat stoarsa)
- 1/4 lingurita sare roz Himalaya
- 1 lingura ulei masline extravirgin
- 1/2 legatura marar proaspat tocat marunt (merge si congelat daca nu aveti proaspat)
- 2 ardei capia
Ingrediente
Clatite
Umplutura (salata de ciuperci)
|
|
Etape
Clatite
- Am amestecat ingredientele uscate cu un tel de inox, iar apoi am adaugat treptat apa si am amestecat continuu. Eu am pus mai multa apa, pentru ca am dorit sa iasa mai subtiri clatitele, insa daca doriti sa fie precum lipiile atunci adaugati mai putina apa. Ulterior le-am copt pe rand, pe o tigaie antiaderenta stropita cu ff putin ulei.
Umplutura
- Am pus in blender nucile de caju hidratate anterior, cu cateii de usturoi, sarea, zeama de lamaie, uleiul de masline si putina apa (cat sa acopere compozitia, dar sa fie consistenta unei maioneze) si am blenduit ff bine pana a iesit o pasta fina, precum maioneza. Apoi am amestecat cu mararul tocat marunt si cu ciupercile decongelate, scurse de apa si tocate marunt.
- Apoi am intins umplutura pe fiecare clatita, am pus rondele subtiri de ardei capia si le-am rulat.
- Le-am servit alaturi de o multime de cruditati 🙂
- Pofta buna si zile cu soare si muuulta energie va doresc 🙂